Nieuws

Ook in 2023 al weer 9 nieuwe speeltuinen aangesloten! Doet u ook mee?

Created with Sketch.

Aangesloten in 2023

  • Marsstraat
  • Maurikstraat
  • Goudhaver
  • Harriët Freezerstraat
  • Drumptse Parallelweg
  • Nachtegaallaan
  • Burgemeester van Hasseltlaan
  • Hertog Arnoldstraat


Ook de Jonathan - Notarisappel overgedragen aan bewoners! 

Created with Sketch.

In de Passewaay zijn op 6 mei 2021 de speelplekken aan de Notarisappel en de Jonathan overgedragen aan één speeltuinwerkgroep. Zij gaan beide plekken beheren. Wij wensen hun veel succes!

Bewoners Matzkaplein en Steur / Kolblei beheren en onderhouden speelplek

Created with Sketch.

Stichting Tiel Speelt helpt u om speelplekken over te nemen van de gemeente. Houdt uw buurt ook een speeltuin? Bewoners van het Matzkaplein in Tiel-Oost kunnen deze vraag met ja beantwoorden. Net als de bewoners van de Steur/Kolblei in Passewaaij. Zij hebben een speeltuinwerkgroep opgericht. En hebben in januari het beheer en onderhoud van de speelplekken in hun straten overgenomen.


Om de overdracht te vieren ontvingen beide

speeltuinwerkgroepen ieder een waardecheque van € 500,-. Dit bedrag is voor de speelplek. Tegelijk ondertekenden zij een samenwerkingsovereenkomst met Stichting Tiel Speelt. De stichting ondersteunt buurtbewoners die een speeltuinwerkgroep vormen. Met adviezen, goede voorbeelden en budget. En Tiel Speelt brengt speeltuinwerkgroepen met elkaar in contact.

Lees hier het hele stuk uit Tiel Actueel, klik hier

Bewoners beheren en onderhouden speelplek Gouvernestraat - Tiel Oost

Created with Sketch.

Wethouder Frank Groen overhandigde op 29 juni een
waardecheque van € 500,- aan de speeltuin-werkgroep van de speelplek aan de J.P. Heijestraat in Tiel-Noord. Twee dagen later, woensdag 1 juli, ging de wethouder naar de andere kant van de stad. En wel naar de Gouvernestraat in Tiel-Oost.


Ook in deze straat hebben bewoners het beheer en onderhoud van de speelplek overgenomen. Daarvoor ontvingen zij, net als alle andere speeltuinwerkgroepen die het beheer en onderhoud
van een speelplek overnemen, de waardecheque van € 500,-. De 500 euro is voor het dagelijkse onderhoud.

Bewoners beheren en onderhouden speelplek J.P. Heijestraat

Created with Sketch.

Wethouder Frank Groen overhandigde op maandag 29 juni een waardecheque van € 500,- aan de speeltuinwerkgroep van de speelplek aan de J.P. Heijestraat. De speeltuinwerkgroep zorgt voor het beheer en onderhoud van de speelplek. De 500 euro is voor het dagelijkse onderhoud.  Andere speeltuinwerkgroepen die het beheer en onderhoud van een speelplek overnemen, krijgen ook dit bedrag. 

Vorig jaar stuurden we een brief naar de bewoners van de J.P. Heijestraat en omgeving. In de brief informeerden we de bewoners dat we de glijbaan in de speeltuin gingen verwijderen, omdat deze niet veilig meer was en niet meer hersteld kon worden. Tegelijk vroegen we de bewoners of zij de speelplek over wilden nemen. Een aantal bewoners meldde zich direct. Het afgelopen jaar hebben zij met veel enthousiasme gewerkt aan een nieuwe inrichting van de speelplek. Vanaf nu zorgen zij voor het beheer en onderhoud van de speelplek.

Tiel Speelt nu ook op Facebook en Twitter

Created with Sketch.

Ook op Social Media zijn wij actief, meer weten?
Voor Twitter @SpeeltTiel en op Facebook Tiel Speelt, Dit is een groep waar de werkgroepen en andere belanghebbenden zich kunnen aanmelden.

Stichting Tiel Speelt stelt zich voor

Created with Sketch.

Op woensdag 4 september heeft Tiel Speelt zich voorgesteld aan de diverse werkgroepjes van speeltuinen die of al actief zijn of het gaat worden. De aanwezigen konden vragen stellen over de gang van zaken en hoe de stichting nu verder gaat. Wat fijn om te horen dat we er tegen aan kunnen gaan met zijn allen en dat het initiatief positief ontvangen is.

Stichting Tiel Speelt is een feit!

Created with Sketch.

Maandag 19 augustus is Stichting Tiel Speelt officieel opgericht. In het bijzijn van de notaris werd de akte van oprichting ondertekend. Samen met de reeds bestaande speeltuin werkgroepen zal de Stichting zich gaan bezighouden met het voorzien in onderhoud van de speeltuinen in de gemeente Tiel.