Over ons

Tiel Speelt – ook in uw buurt?

 

De leukste plek voor kinderen om te spelen, is buiten. Tiel Speelt wil buurten helpen om hun speelplek te behouden: we hopen dat de gemeente in 2022 zo veel mogelijk speelplekken heeft overgedragen aan een werkgroep uit de buurt. In steeds meer buurten gebeurt dat al. Lukt dat niet, dan verdwijnt de speelplek. Dat zou jammer zijn.

Een werkgroep bestaat meestal uit enkele buurtbewoners die een paar uur per maand steken in beheer en onderhoud van een speelplek. Het betekent behoud van de speelplek en bovendien meer verbinding in de buurt. Minimale inzet, maximaal plezier!

 

Tiel Speelt ondersteunt buurtbewoners die een werkgroep vormen met een budget, praktische adviezen, goede voorbeelden, wegwijs en onderling contact.

 

Wilt u ook dat kinderen in Tiel veilig en gezond buiten kunnen spelen? Of wilt u als sponsor speelplekken in Tiel ondersteunen? Neem contact met ons op!

 

Tiel Speelt zet haar schouders eronder. U ook?

 

Marieke, Karin, Wytse Jan en Jelmer

Even kennismaken met ...

Jelmer Krom
(Voorzitter)

Met mijn gezin woon ik sindskort in de wijk Drumpt. Het eerste dat ik in de tuin zette, was een schommel. Als vader vind ik het belangrijk dat jonge kinderen buitenspelen. Mooier nog is als ouders en buren daar bij helpen in hun eigen wijk. Omzien naar de speelplek en hun kind. Dat maakt Tiel Speelt mogelijk, samen met de gemeente. Ik werk in communicatie en vaak ook in mijn moestuin.

Karin van Dorenmalen
(Secretaris)

Ik woon al 24 jaar in Tiel, met mijn man en hondjes. In het centrum. In die tijd heb ik veel jonge mensen zien komen en vervolgens weer zien gaan als ze kinderen kregen. Het centrum is namelijk niet de meest aantrekkelijke omgeving voor kleine kinderen om te spelen. Dat is natuurlijk jammer, maar in de rest van Tiel zijn wel veel speelplekken. En als ik kan bijdrage aan het verbeteren van die speelplekken, wil ik me daar voor inzetten. Dat doe ik dan het liefst met een bestuursfunctie.

Marieke Pitlo-Veld
(Penningmeester)

Ik woon sinds 2007 in Tiel. Altijd bezig geweest met jeugd en sport. Met een kleine dame is het natuurlijk belangrijk dat de speeltuinen er blijven. En niet alleen voor mijn kind, maar voor alle kinderen. Dat ik hier mijn steentje aan bij mag dragen middels Tiel Speelt is dan alleen maar mooi. Met meer mensen kunnen we meer realiseren. Ik hoop dan ook dat er veel speeltuinen mee gaan doen met dit project. 

Wytse Jan Boorsma
(Algemeen Lid)

Sinds 2015 woon ik in Tiel en kwam in aanraking met het beleid rondom de speeltuinen in Tiel. Ik vind het belangrijk dat mijn zoon in de gelegenheid is te kunnen spelen in de buurt, maar ook daarbuiten. Het is mooi om te zien hoe mede bewoners zich bekommeren over de speeltuinen in hun buurt. Ik wil mij inzetten om dit op zoveel mogelijk plekken te realiseren en de lokale werkgroepen te kunnen adviseren en ondersteunen. Ik hoop veel enthousiaste mensen te ontmoeten die zich graag willen inzetten voor de speeltuinen in Tiel.

Stichting Tiel Speelt

Stichting Tiel Speelt is op 19 augustus 2019 opgericht.

Het bestuur bestaat uit:

 

Jelmer Krom                     Voorzitter

Marieke Pitlo                     Penningmeester

Karin van Dorenmalen    Secretaris

Wytse Jan Boorsma        Algemeen Lid


 

KvK nummer :                   75629089